Aktuellt

Artiklar i PD och NWT
Intervju i PD (29/8) och NWT (30/8) med mig om boken jag skrivit till Brottsofferjouren Sverige. Positiva artiklar som har gett oväntad feedback.
——————————————-

Nu skriver jag den andra boken om våld 
Boken ”Våldet går inte i pension – en bok om våld i äldres nära relationer” har fått ett fantastiskt mottagande.  Jag är därför hedrad över att av Brottsofferjouren Sverige har bett mig att skriva ytterligare en bok om våld. Den beräknas komma från tryckeriet våren 2020.
——————————————-

Riksdagsseminarium om våld i äldres nära relationer
11 juni är jag inbjuden till riksdagsseminarium om våld i äldres nära relationer.  Det kommer att bli panelsamtal och filmvisning i anslutning till världsdagen om våld och övergrepp mot äldre.
I anslutning till seminariet kommer boken ”Våldet går inte i pension – en bok om våld i äldres nära relationer” att delas ut.
—————————————-

Våldet går inte i pension
Våldet går inte i pension – en bok om våld i äldres nära relationerär titeln på boken som jag skrivit på uppdrag av Brottsofferjouren Sverige (BOJ). En bok som uttryckligen av många är både efterfrågad och angelägen.  I boken finns även förslag till en studiecirkel och jag hoppas att många nappar på möjligheten att ta sig an dessa frågor.

Jag är stolt och hedrad över att ha fått förtroendet att skriva just denna bok och kommer nu att, i samarbete med BOJ, föreläsa om våld i äldres nära relationer. Föreläsningen utgår från boken och riktar sig till både offentlig som idéburen verksamhet men även till alla som på något sätt arbetar med eller kommer i kontakt med äldre. I föreläsningen beskriver jag bland annat i vilka olika skepnader våld i äldres nära relationer visar sig, statistik, faktorer som bidrar till våld, vad påverkar våld, demens, trygghet och forskningsläget.
(Boken finns att beställa  från BOJ i början av juni.)
————————————–
Tidningen Brottsoffer
Brottsofferjourens senaste nummer av tidningen Brottsoffer har som tema ”Brott mot äldre”. Bland artiklarna finns en intervju med mig inför lanseringen av den kommande boken om våld i äldres nära relationer – https://lnkd.in/dpVZtp9
—————————————–
Intervju i P4 Värmland
Idag (190222) intervjuades jag i P4 Värmland om min föreläsning i Arvika om våld i äldres nära relation. Här kan du lyssna på intervjun.
—————————————–
Internationella Brottsofferdagen 
Den 22 februari är det Internationella Brottsofferdagen och jag är inbjuden att föreläsa i Arvika . Rubriken är ”Våldet går inte i pension” och föreläsningen är utifrån boken jag har skrivit på uppdrag av Brottsofferjouren Sverige. 
Fler föreläsningar väntar runt om i Sverige på samma tema. Eftersom kunskapen om våld och äldre är begränsad är det en förmån att få vara med om att fler får upp ögonen för att våld och äldre faktiskt förekommer.
En spännande kombination är det att få föreläsa om släktforskning och våld i äldres nära relationer!
—————————————–
Föreläsningar 
Är så tacksam över alla som hör av sig och vill att jag ska komma och föreläsa. Både om släktforskning och våld i äldres nära relationer!
——————————————
Intervju P4 Värmland om släktforskning
Släktforskning (och DNA) intresserar allt fler – även P4 Värmland! Här kan du lyssna på 1:09 som är en del av intervjun (181023). Hela samtalet handlar om uppsvinget av släktforskning och varför det är så intressant.
———————————————

EDITUM registrerades som företag 2013.
Godkänd för F-skatt och momsregistrerad.